28 februari - last day of summer

Då vi går in i mars månad imorgon, innebär det att sommaren nu är slut vilket är väldigt tråkigt. Dock kommer vädret hålla i sig ett tag till så det är bra. Dagens utflykt blev väldigt lyckad då vi åkte till stranden och hade en picknick som bestod av bla danska semlor, mexikanska muffins, kladdkaka från Schweiz och nyzeeländsk dricka. Det var bara en av de nya utbytesstudenterna som följde med idag, Julie, en supergullig tjej från Schweiz. Liz min områdesrepresentant hade med sin man John som jag träffat några gånger innan. Vi hade strålande solsken så vi spenderade några timmar på stranden innan vi begav oss vidare till vattenfallet som ligger tio minuter från stranden. Jag har hört så mycket om detta vattenfallet så äntligen fick jag uppleva det. Det var så himla fint och vattnet var helt glasklart. Det var dock iskallt men jag tog ett litet dopp ändå. De flesta hoppade från en hög klippa men riktigt så modig var inte jag. Man kunde även svinga sig ut med ett rep. 

Ett maori namn, inte det lättaste att uttala. 


I Nya Zeeland | | Kommentera |

28 februari - stolt svensk

Igår vid lunch åkte jag och min digitech-klass iväg för ett studiebesök på ett designställe. Det var framförallt lampskärmar och allt tillverkades där vi var. Det var riktigt coolt och killen som guidade oss nämnde att designern hade fått inspiration av Ikea då man bygger sina egna möbler vilket man också gjorde här fast med lampskärmar. Så fort när han nämnde Ikea fick jag ett leende på läpparna. Det är halet var svensk man blir när man inte hemma. Så fort jag här en svensk låt, ser en Volvo/Saab eller något svenskt så blir man så svensk. "Den låten är svensk!!!". Blir faktiskt förvånad över hur många saker som faktiskt är från Sverige, mer än vad jag trodde. Nog om det. Idag är det dags för månadsträffen med min områdesrepresentant. I januari kom det tre nya utbytesstudenter med STS till Hastings, en kille från Italien, en tjej från Danmark och en tjej från Schweiz. Så idag ska vi, och Anne såklart, åka till Ocean beach för en picknick. Ska verkligen bli roligt att träffa de nya utbytesstudenterna för jag har ju själv varit i deras situation. Denna kostade $17.000 vilket motsvarar lite mer än 100.000kr.
I Nya Zeeland | | Kommentera |

26 februari - uniform

Har fått ett litet klagomål att jag inte lagt ut bild på skoluniformen jag har detta året så slänger in några bilder på den. Alla som går i sista året (year 13)  har denna uniformen. I vinter kan man ha svarta kostymbyxor eller tights under kjolen. I Nya Zeeland | | En kommentar |
Upp